Фуллеренээр чанаржсан металлын нимгэм хальсaар үйлдсэн тензорезистив хувиргагчийн цахилгаан физик шинж чанар - П, Түвшинтѳр; Г, Шилагарди; Э.М, Шпилевский; Д, Улам-Оргих; Д, Төмөрбаатар (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Дээжийн доторх Nme/NC60-н харьцаа багасах буюу нимгэн хальсанд хольсон фуллерены атомын тоо ихсэхэд дээжийн зузаан багасаж, түүний эсэргүүцэл R ба хувийн эсэргүүцэл ρ өсөхийн хамт тензо-мэдрэмж нь хурдан өсч байна. Титан агуулсан нимгэн хальсны доторх металлын атомын тоо 8,3 дахин багасахад зузаан нь 27 дахин багасаж, эсэргүүцэл нэг эрэмбээр, хувийн эсэргүүцэл бас нэг эрэмбээр нэмэгдэж, тензомэдрэх чадвар γ=32,8 дахин өсчээ.