40 ГэВ-ийн энергитэй сөрөг пионы протонтой болон нүүрстөрөгчийн цөмтэй харилцан үйлчилсэн мөргөлдөөнд илэрсэн резонансууд - Р., Тогоо; Narankhuu, khishigbuyan; Ж., Шинэбаяр (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2023)
Зурган мэдээллийн хувьд их энергитэй эерэг пион π+ -мезон дотор холилдсон протонуудыг Лобачевскийн буюу гиперболог геометрийг ашиглан бүрэн ялгасны дараа 40 ГэВ-ийн π−+p ба π−+12C харилцан үйлчлэлүүдэд үүссэн D++, D0, одны оройд үүсдэг K0S, h0 , ба r0 резонансуудыг 4π-геометрийн нөхцөлд судлав. Мөн pπ± ба π+π− хосоор туршилтын болон дэвсгэр инвариант массын тархалтын анализ хийн, резонансуудын тархалтын өргөн, массуудыг тодорхойллоо. Туршилтын үр дүнг UrQMD 3.4 хэмээх онолын загвартай харьцуулсан. π−+p харилцан үйлчлэлийн өгөгдлүүдийн хувьд бай массыг ашиглан, түүний утга нэгээс хэтэрбэл уг харилцан үйлчлэлийг харимхай бус π−+C үйлчлэлд оруулаад, жинхэнэ π−+12C харилцан үйлчлэлийн ансамблийн бүрдүүлсэн.