LiYF4 болон Pr:LiYF4 нэгдлүүдийг гарган авах, оптик шинж чанарын судалгаа - Пүрэвсүрэн, Батцэнгүүн; Норовсамбуу, Төвжаргал; Лили, Денг; Намсрай, Цогбадрах; Жав, Даваасамбуу (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэхүү судалгааны ажлаар хүрээлэн буй орчинд ээлтэй горимоор, хатуу төлөвийн урвалын арга ашиглан LiYF4 болон газрын ховор элемент Pr3+ ионоор хольцлосон Pr:LiYF4 нэгдлүүд гарган авсан болон үзэгдэх гэрлийн мужид цацаргалт хийх Pr:LiYF4 нэгдлийн оптик шинж чанарыг судалсан үр дүнг танилцуулж байна. Рентген дифракц болон оптик шингээлтийн хэмжилтийн үр дүнгээс эдгээр дээжүүдийг амжилттай гарган авсан болох нь харагдаж байна. Pr:LiYF4-ийн оптик шингээлт болон цацаргалтын спектрийн хэмжилтээс энэхүү материал нь үзэгдэх гэрлийн янз бүрийн долгионы уртын мужид цацаргалт хийх боломжтой материал болохыг үзүүлэв.