Шингэний Дулаан Багтаамж Болон Зуурамтгайн Коэффициентийг Хольцийн Концентарацаас Хамааруулан Судлах нь - Б, Дөлгөөн; О, Бат-Оргил; Л, Энхсайхан; Н, Төвжаргал (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Нарны энергийг шингээлт ашиглан дулааны энерги болгон хувиргах технологи болох нарны коллектор нь усан сан халаах, ахуйн хэрэглээний халуун ус гарган авах, байрны халаалтад ашиглах гэх зэргээр маш өргөн хэрэглэгддэг. Ийм нарны дулааны системийн нэг чухал бүрэлдэхүүн хэсэг болох дулаан дамжуулагч ажлын биеэр усыг ихэвчлэн ашигладаг боловч түүний зарим шинж чанарыг сайжруулах зорилгоор янз бүрийн нэмэлт уусгагч ашигладаг. Бид энэ ажлаар усны дулаан багтаамж болон зуурамтгайн коэффициентыг давс болон антифрезийн концентрацаас хамааруулан судлав.