Монгол улсын дунд сургуулийн физикийн хөтөлбөрийн хөгжил - М, Мөнхболд; Д, Пүрэвдорж (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Хүн төрөлхтөний өдөр тутмын амьдралын төлөөх тэмцэлийн явцад хуримтлагдсан мэдлэг нь аливаа шинжлэх ухааны үүсэл, хөгжлийн үндэс болдог. Монгол оронд 1921 онд ардын хувьсгал ялсны дараа орчин үеийн боловсролын системийн үндэс суурь тавигдаж, байгалийн үзэгдэл юмсыг шинжлэх ухааны үүднээс тайлбарлах монгол хэлийн үгсийн санд цоо шинэ, урьд өмнө сонсож байгаагүй, нэр, томъёо олноор орж ирж мэдлэгийн сан өргөжиж шинэ хөгжлийн зам тавигдсан. Физикийн шинжлэх ухааныг цаашид системтэй хөгжүүлэхэд түүний үүсэл, хөгжлийг зайлшгүй судлах шаардлагатай.