Ховор Шорооны Элементийн Хүдрийн Үндсэн Болон Дагалдах Элементийг Рентген Флуоресценцийн Болон Идэвхжлийн Шинжилгээний Аргаар Тодорхойлох Судалгаа - Д, Болортуяа; П, Зузаан; Д, Баатархүү; Г, Дамдинсүрэн; Р, Маахүү; О, Сүх (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд ховор шорооны элементийн хүдэрт La, Ce, Pr, Nd, Y, Sm, Eu, Gd зэрэг үндсэн, Na, Si, K, Ca, Ti, Mn, Fe, Cu, Zn, As, Rb, Sr, Zr, Cs, Ba, Pb, Th зэрэг бусад элементийг рентгенфлуоресценцийн, гамма идэвхжлийн болон нейтрон идэвхжлийн шинжилгээний аргуудаар тодорхойлж, гарсан үр дүнг хооронд нь харьцуулсан судалгааны талаар өгүүлнэ. Судалгаанд МУИС-ийн ЦСТ-ийн туйлшруулагч бай бүхий рентгенфлуоресценцийн спектрометр, Дубна хот дахь ЦШНИ-ийн электроны цикл хурдасгуур микротрон МТ-25, цэвэр германи детектортой гамма спектрометр ашигласан.