CaCO₃ болон Fe₃O₄ нанобөөмсийг гарган авах, тэдгээрийн хэрэглээ - Энхтөр, С; Батпүрэв, М; Отгонзаяа, Х; Гэрэлмаа, О; Мөнхцэцэг, С; Төвжаргал, Н; ЭрдэнэОчир, Г; Энхтөр, Л; Нинжбадгар, Ц; Рэнцэнмядаг, Д; Галбадрах, Р (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажлаар кальцийн карбонат (CaCO3) болон төмрийн оксид (Fe3O4)–ын микро болон нано хэмжээт бүтцүүдийг гарган авлаа. Тундасжуулах болон аэрозолийн аргаар гарган авах авсан дээжид CaCO3-н кальцит, ватирит бүтцүүд байгаа нь оптик болон электрон микроскопийн хэмжилтээр ажилглагдсан. Туршилтын үр дүн микро хэмжээтэй CaCO3-н бөөмсийг дээрх хоёр аргаар гарган авах боломжтойг харуулав. Электроны микроскопийн зургаас төмрийн оксидын нанонунтгийн хэмжээ ойролцоогоо 8 нм байгаа нь тогтоогдов. Мөн нил улаан туяаны шингээлтийн спектрт 586 см-1 долгион тоонд Fe-O-н валентийн хэлбэлзэл илэрсэн нь төмрийн оксидын нанонунтгийг амжилттай гарган авсныг баталж байна.