Оптик спектроскопи, плазм болон нанобүтцийн чиглэлийн сургалт судалгаанд атомын спектрограф PGS-2 маркийн багажийг автоматжуулан ашиглах боломж - Ш, Мөнхжаргал; Ц, Очирхүү; Б, Бат-Эрдэнэ; Д, Баярчимэг; Ө, Доржханд; Б, Хүүхэнхүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Атомын спектрограф PGS-2 маркийн багажийг спектрийн анализатортай холбох, улмаар оптик спектроскопийн практик зарим шийдэл, бодисын найрлагын шинжилгээ, цахилгаан ниргэлэг орчмын нам температурын плазмын оношлогоо, электродонд үүсэх нүүрстөрөгчийн нано бүтэц, хий, усан дахь ниргэлгийн оптик ба протоны спин судлах ажлуудыг оюутны сургалт судалгаанд ашиглах боломжийн талаар өгүүлнэ.