Уусагч-уусгагч системийн уусагчийн илүүдэл химийн потенциал - Tsednee, Banzragch; Цэднээ, Цогбаяр; Хиньят, Цоохүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажилд хатуу-бөмбөлөг потенциалт уусмалд интеграл тэгшитгэлийн онолыг Перкус-Иевик болон Мартынов-Саркисовын ойролцоололд хэрэглэв. Уусагч нь бүрэн ууссан үеийн уусагч, уусгагчийн диаметрийн харьцааны ялгаатай утгуудад уусагчийн илүүдэл химийн потенциалыг уусгагчийн хураангуйлсан нягтаас хамааруулан тооцоолов. Тооцоолсон үр дүнгээ аналитик болон Монте-Карло аргаар бодсон үр дүнтэй харьцуулахад сайн тохирч байна.