Монгол улсад цөмийн ба устөрөгчийн эрчим хүчийг хослуулан хөгжүүлэх асуудалд - Н, Норов; Б, Хөхсувд (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2023)
Өндөр температурын гелийн модуль реактороос гарах 900°C температуртай гелийн хийг ашиглан усыг дулаан химийн аргаар задалж болон хүрэн нүүрсийг уураар хийжүүлж хамгийн хямд үнэтэй устөрөгч үйлдвэрлэн устөрөгчийн эрчим хүчийг Монголд хөгжүүлэх нь дэлхий дахины эрчим хүчний шилжилт ба тогтвортой хөгжлийн бодлогод нийцэж байгаа юм. 2040 оноос манай улсад түүхий нүүрсний хэрэглээг халж, устөрөгчийн түлшний элементийн технологи бүхий хүрээлэн буй орчинд зөвхөн ус ялгарах экологийн үнэмлэхүй цэвэр альтернатив устөрөгчийн эрчим хүч буюу устөрөгчийн эдийн засгийг хөгжүүлэх асуудлыг энэ өгүүлэлд дэвшүүлэн тавьж байгаа юм.