MoSₑ₂ ба WSₑ₂-ийн дан үеийн оптик шинж чанарын судалгаа - Мөнхсайхан, Г.; Одонтуяа, Б; Буянжаргал, Р; Отгонбаяр, Д; Сүх, О; Наранчимэг, Д (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд тасалгааны температурт, материалд тусах гэрлийн тусгалыг нормал байх нөхцөлд MoSe2 ба WSe2-ийн дан үеийн оптик шинж чанарыг тооцоолсон үр дүнг харуулав. Тооцооллын үр дүнг бусад судлаачдын судалгааны ажлын үр дүнтэй харьцуулахад сайн тохирсон болно. Сонгон авсан материалуудын дан үеийн хугарлын илтгэгч, сулруулах коэффициентыг тодорхойлж материалд туссан гэрлийн ойлт, нэвтрүүлэлт, шингээлтийг тоцоолоход шингээлтийн хамгийн их утга 2.78% (MoSe2) ба 1.62% (WSe2) гэж тодорхойлогдсон. Энэ нь материалын зузаан маш бага тул кристаллд шингээгдэх эрчим бага байгаатай холбоотой.