Фотоэлектроны импульсын түгэлтийг долгион функцээр шууд илэрхийлэх - Хэнмэдэх, Л; Алдармаа, Ч; Зоригт, Г. (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Фотоэлектроны иончлолын магадлалын нягтыг квант механикын уламжлалт арга болох амплитудаар болон шинэ арга болох долгион функцээр шууд тодорхойллоо. Лазерын пульсээр устөрөгчийн атомыг иончлоход дээрх хоёр аргаар иончлолын импульсын түгэлтийг тооцоолоход хэлбэр болон максимумын байрлалууд тохирч байна. Устөрөгчийн атомын хувьд иончлолын магадлалын нягтыг шууд долгион функцээр илэрхийлэх боломжтойг харуулж байна.