Глобалаар сүлэгдсэн төлөв ба хонкуренцийн холбоо - Ц, Хос-Очир; Д, Улам-Оргих (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Квант корреляцийг илэрхийлэх хэмжигдэхүүнийг олох нь одоо үед физикчдийн сонирхлыг ихэд татаж байна. Энэ ажилд бид ийм хэмжигдэхүун болох [1]-д тодорхойлсон глобал дгэлүслийг [2]-д тодорхойлсон конкуренцитэй эквивалент болохыг баталсан ба энэ нь эдгээр тодорхойлолтыг цааш өргөтгөх боломжийг нээж байна.