Эмнэлэгийн зориулалт бүхий 118Te-ийг natSn бай дээр α бөөмөөр явагдах урвалаар үйлдвэрлэх арга замын оновчлол - Tsoodol, Zolbadral; Tumen-Ulzii, Munkh-Erdene; Batsaikhan, Usukhbayar; Nankhir, Battsooj (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2025)
Энэ судалгааны ажлаар эмнэлэгийн зориулалт бүхий 118Tе-ийг байгалийн агуулгатай изотопын баяжуулалттай цагаан тугалга бай дээр бөөмөөр шарахад явагдах цөмийн урвалуудын огтлолыг Talys кодоор тооцов. Мөн 115Sn(α,n)118Te болон 116Sn(α,n)118Te урвалуудын физик гаралтыг тооцоолж, 118Te -ийг үйлдвэрлэх арга замыг оновчилсон.