Олноо өргөгдсөн Монгол улсад дагаар ирсэн Хишигтнүүд: The Hishigtens, Mongolian ethnic group, capitulated to the Bogd Khaanate of Mongolia - Ж., Урангуа (Mongolian Studies, 2023)
Цагаагчин гахай жилийн Монголын үндэсний эрх чөлөөний хувьсгалын нэгэн гол зорилт болох нийт монгол овогтноо нэгтгэсэн Их Монгол улсаа байгуулах хэмээсэн тэмцэл их гүрнүүдийн бодлого, хавчилтын улмаас бүтэлгүй болсон хэдий ч 3 жилийн хугацаанд хувь зохиолоо нэгтгэж, нэг зүйлийн төлөө зүтгэж явсан нь түүхэн үнэн билээ.