Юань улсын ордны ёслолыг сурвалжийн баримтаар тодруулах нь - Т., Отгонтуул; Д., Ундрах; Н., Золзаяа (Mongolian Studies, 2023)
Энэхүү илтгэлд “Юань улсын судар”-ын “Хөгжмийн ойллого” бүлгийг шүүн үзэж нүүдэлчдийн байгуулсан төрт улсууд “Ёслол хөгжим” хэмээх ойлголтыг төрийн ёслолдоо хэрхэн авч хэрэглэсэн талаар сурвалжийн баримтад тулгуурлан тайлбарлахыг зорьсон болно. Чингэхдээ хятадын уламжлалт “Ёслол хөгжим” хэмээх ухагдахууны үүсэл хөгжил, ёслол журмын талаарх судлаачдын үзэл хийгээд хятад эх сурвалжуудын мэдээг шүүрдэн харьцуулан тайлбарлалаа.