МАНДАХЫН ӨРГӨГДЛИЙН ГИДРОГЕОЛОГИЙН НӨХЦӨЛ - Р. БАТТӨМӨР, (Geological Issues, 2023)
Мандахын өргөгдлийн гидрогеологийн нөхцөл нь судалгааны бүс нутгийн геологийн тогтоц, геоморфологи, стрүктүүр - тектоникийн гүний бүтцийн онцлогоос шууд хамаардаг бөгөөд чулуулгийн усжилтын байдал нийт талбайн хэмжээнд харилцан адилгүй, туйлыи жигд биш шинж төрхтэй байна. Нөгөөтэйгүүр тектоникийн хагарлын бүсийн идэвхтэй ан цавшисан хэсэгт газрын доорхи усны тодорхой нөөц баялаг бүрэлдэн тогтох, тархах нилээд тааламжтай нөхцөл бүрджээ. Судалгааны холбогдох үр дүнгээс үзэхэд тектоникийн усжисан хагарлын бүсд болон хуурай сайрын голдрилын зурваст тархсан газрын доорхи ус нь практикийн ач холбогдолтой байна.