БАРУУН МОНГОЛЫН ПРОВИНЦИЙН ДУНД-ДЭЭД КАРБОНЫ НҮҮРС АГУУЛСАН ХУРДСЫН ДАВХАРГАЗҮЙ - Б.ЭРДЭНЭЦОГТ, (Geological Issues, 2023)
Баруун Монголын нүүрстэй провинцид одоогоор нийтдээ 40 гаруй чулуун нүүрсний орд, илрэл мэдэгдэж байгаа бөгөөд чулуун нүүрсний катаген хувирлын бүх төрлүүд тогтоогдсон болно. Эрчим хүч, химийн үйлдвэрийн чухал түүхий эд болохынх нь хувьд баруун монголын нүүрсийн провинцийн геологийн судалгааг сайтар хийх нь чухал байна.