ХАНГАЙН НУРУУНЫ БОРЖИНЛОГ БАТОЛИТЫН ГҮНИЙ ТОГТОЦ - Н.АРВИСБААТАР,; Е.Х.ТУРУТАНОВ,; Б.ЖАВЗАНДОЛГОР,; Д.ЦЭНДСҮРЭН,; С.АМАРТҮВШИН, (Geological Issues, 2023)
Геологи, геофизикийн өгөгдлийн цогцолбор тайллын үндсэн дээр Хангайн нурууны өргөгдлийн батолит биетийн гүний тогтоцын загвар зохиов. Хангайн нурууны боржинлог бөөндөл (массив) нь 15 км хүртэл зузаан бүхий хавтгай биет юм.