ХАНГАЙН НУРУУНЫ БОРЖИНЛОГ БАТОЛИТЫН ГҮНИЙ ХЭЛБЭР ДҮРС - Н.Арвисбаатар; Б.Жавзандолгор; С.Лантуу (Geological Issues, 2023)
Өнгөрсөн зууны сүүлчээр олон улсын "Литосфер" хөтөлбөрийн хүрээнд ”Түгээмэл трансект" төслөөр Монгол орныг хөндлөн дайрсан 4 шутамын дагуу дэлхийн царцдасын гүний зүсэлтийг зохиосон билээ. Тэдгээрийн 1 болох Төв Монголын трансект нь Хангайн нурууны өргөгдлийг бүрдүүлэгч боржинлог батолитыг огтолсон юм [1]. Энэхүү судалгааг өргөжүүлэн уул боржинлог батолитын гүний тогтоцын хэлбэр дүрсийн бүдүүвчийг зохиов.