Геометаллург ба Төмөртэй ордын хүдрийн үйлдвэр, технологийн төрөл - Б.Чагнаадорж; Ц.Мөнхжаргал; Р.Нэргүй (Geological Issues, 2025)
Геометаллургийн үнэлгээний үр дүн нь технологийн хэмжигдэхүүн, үзүүлэлт, дүгнэлт нь өртөг зардал өндөртэй, том эзэлхүүнтэй сорьцон олон тоогоор туршдаг металлургийн шинжилгээ, туршилтын үр дүнтэй ойролцоо гардаг бөгөөд металлургийн туршилтаас түрүүлж (урьдчилж) хүдэрт тохирсон үйлдвэрийн арга, технологийн зарчмын схемийг төсөөлдөг хэрэгсэл мөн. Төмөртэй ордын төмрийн хүдрийн үйлдвэр, технологийн төрлийг эцэслэж тогтоогоогүй байгаа нь тус хүдэрт тохирсон металл үйлдвэрлэх технологийн зарчмын схемийг нэг мөр сонгоход ойлгомжгүй явдал үүсгэж байна. Энэ ажлаар 2016 онд хийгдсэн геометаллургийн үнэлгээнд үндэслэж, байгаль-геологийн ижил төрлийн төмрийн хүдэрт 1964 онд томсгосон лабораторийн түвшинд гүйцэтгэсэн туршилт шинжилгээний дүгнэлтээр уг үнэлгээг баталж, Төмөртэйн ордын төмрийн хүдрийн үйлдвэр, технологийн төрлийг тогтоов.