ШИВЭЭ-ОВООГИЙН ОРДЫН НҮҮРСНИЙ ПЕТРОГРАФИЙН СУДАЛГАА - Л.Жаргал (Geological Issues, 2023)
Монголд анх удаа нүүрсний петрографийн судалгааг 1936 онд Зүүнбулагийн ордод хийснээс хойш одоогийн байдлаар Монголын газар нутагт тархсан геологийн бүхий л насны нүүрсний орд, илрэцүүдэд нүүрсний петрографийн судалгаа хийгдээд байгаа юм [3. 6]. Эдгээрээс Дорнод-Монголын нүүрстэй провинцийн Чойр- Нялгын сав газарт орших Шивээ-Овоогийн ордын геологийн тогтоц, нүүрсний петрографийн найрлагыг авч үзье.