ЦАГААН АЛТНЫ ДЭЛХИЙН ЗАХ ЗЭЭЛИЙН БАЙДАЛ БА НАРАН, АЛТАН УУЛ-ТАМГАТЫН ЦАГААН АЛТНЫ ИЛРЭЛИЙН ГЕОХИМИЙН ОНЦЛОГ - Д.ШАРХҮҮХЭН (Geological Issues, 2023)
Цагаан алтны дэлхийн зах зээлийн байдал, системчилсэн түүхийг товч дурьдсанаас гадна мөн Наран болон Алтан Уул Тамгатын илрэлүүд нь зохиогчийн явуулж байгаа геологи-геохимийн судалгаагаар хоёулаа цагаан алт агуулагч хромитын формацид (Додин.Чернышов болон бусдын ангиллаар) хамаарагдах бөгөөд эдгээрт илэрч байгаа цагаан алтны бүлгийн металл болон эрдсийи эвшлээр Нарангийн илрэл нь Ir-Os (Рt-Рd) төрөлд, Алтан уул-Тамгатын илрэл нь Au-Рt-Ir-Оs төрөлд тус тус хамааруулж байна.