ӨМНӨД МОНГОЛЫН МЕЗОЗОЙН ХОТГОРУУДЫН ТЕКТОНИКИЙН АСУУДАЛ - Г.БАДАРЧ; Д.ЖАНЧИВ (Geological Issues, 2023)
Эл өгүүлэлд Өмнөд Монголын мезозойн хотгоруудын тогтоц, седиментологи, стратиграфийн холбогдолтой баримтанд дүн шинжилгээ хийж, хожуу перм-эхэн триасын, дунд триас-дунд юрагийн, хожуу юра-эхэн цэрдийн, хожуу цэрдийн үе шатуудыг ангилж, тэдгээрийг коллизын форланд хотгорын, эх газрын рифтийн гарал үүслийн төрлүүдэд ангилж болох санааг дэвшүүлэв.