МОНГОЛЫН ҮЙЛДВЭРИЙН ЗАРИМ ЭРДСҮҮДИЙН ТУХАЙ ГЕОЛОГИ-ЗАХ ЗЭЭЛИЙН ТОЙМ - Т. ГАНБААТАР (Geological Issues, 2023)
Зохиогч энэ өгүүлэлдээ барууны үйлдвэржсэн орнуудад түгээмэл хэрэглэгдэж байгаа ,үйлдвэрийн чулуу үйлдвэрийн эрдэс гэсэн зарчмаар хүдрийн бус эрдсийн түүхий эдийг судлан ангилдаг зарчимд тулгуурлан , монгол орны балчулуу, давс, гипс, хүхэр гэх мэт үйлдвэрийн зарим эрдсүүдийн тухай тайлбарлахыг хичээв.