МОНГОЛ ОРНЫ МЕЗОЗОЙН ХУРДАСНЫ СТРАТИГРАФИ - Ж.БАДАМГАРАВ (Geological Issues, 2023)
Монгол орны мезозойн стратиграфийн талаар бичихийн өмнө зохиогчоос дэвшүүлж байгаа мезозойн хурдасны стратиграфийн ангилалаа урьдал болгож, түүний дагуу бичиглэлийг триас, юр, цэрдийн тогголцоог дараах байдлаар авч үзлээ. Монгол орны мезозойн хурдасны стритаграфийн ангилалын талаар Н.А. Маринов, И.Е. Турищев, В.Г. Васильев, Г.Г. Мартинсон нарын бүтээлүүдэд тусгалаа олсон байдаг бөгөөд энэ удаад Г.Г.Мартинсон (1961), Р. Барсболд (1970,1972), П. Хосбаяр (1972), О. Төмөртогоо (1973), Г.Г. Мартинсон, В.Ф. Шувалов (1973). М.С. Нагибина, В.Ф. Шувалов, Г.Г. Мартинсон (1977) нараас дэвшүүлсэн Монгол орны мезозойн хурдасны формацууд ба биостратиграфийн горизонтуудын ангилалуудад (хүснэгтийг үз) тулгуурлаж, нутгийн хэмжээнд өргөн тархсан триас, юра, цэрдийн хурдасны стратиграфийн ангилалыг дараах байдлаар орчин үеийн судалгааны түвшинд товч тодорхойлохыг хичээлээ.