Орос хэлний толь бичигүүдэд орсон монгол үгс - Н.Балжинням, (Acta Mongolica, 2006)
Монгол хэлшинжлэлд гол төлөв монгол хэлэнд орсон харь үгийн судалгаа нэлээд байгаа хэдий ч монгол хэлнээс гадаад хэлэнд орсон үгсийн талаар хийсэн судалгааны ажил харьцангуй бага юм. Үүнийг нэгд, монгол хэлийг тоож хэрэглэх улс орон байхгүй мэтээр ойлгож ирсэн, хоёрт, монгол хэлний үгийг гадаад хэлний толь бичиг болон судалгааны ном зохиолоос ялгаж танихад бэрхшээлтэй болсон, гуравд, европын хэлний толь бичгүүдэд монгол үг болгоныг түрэг үг хэмээн тэмдэглэн тайлбарлаж ирсэн, дөрөвд, энэ талын судалгааны арга зүй дутагдалтай байгаа: тавд, монгол хэлний бүх үгийг дэслэж бүртгэсэн монгол хэлний их тайлбар толь хараахан гараагүй... зэрэг шалтгаантай холбож тайлбарлахаас аргагүй юм.