"ХҮНИЙ НҮДТЭЙ ХОЛБООТОЙ МОНГОЛ АРДЫН ОНЬСОГО" - Ц.Цогзолмаа, (Acta Mongolica, 2012)
Товч агуулга: Монгол ардын оньсогыг хэлшинжлэлийн үүднээс судалж аливаа оньсогыг зохиоход юуг үндэслэж юутай адилтгаж илэрхийлж байгааг тодорхойлоход оршино.