МОНГОЛЧУУДЫН ЦАЙНЫ НЭР ХЭЛ, СОЁЛЫН ШҮТЭЛЦЭЭНИЙ ИЛРЭЛ БОЛОХ НЬ - Г., Ганзул (Acta Mongolica, 2012)
Дэлхий дээр олон улс үндэстэн оршин тогтнож, оөрийн үндэсний соёлыг бий болгон хөгжүүлж, хадгалан дараа үедээ өвлүүлсээр иржээ. Тиймээс аль ч улсын соёл, ахуй амьдрал, ёс заншил. хэл яриа нь өвормөц онцлогтой бөгөөд өөр хоорондоо давтагдашгүй юм. Тиймээс эдгээр онцлог нь хэл ярианы баялаг үгийн санг бүрдүүлдэг. Бид. монголчууд ямар цайны төрлийг хэрэглэж ирсэн, түүнийг нэрлэсэн ямар нэгжүүд монгол хэлэнд буйг тогтоох, эдгээр нэгжийг судалснаар монголчуудын соёл, тухайн тохиолдолд цайны соёл ба хэлний шүтэлцээг нэгэн бүлэг үгийн жишээн дээр харуулахыг зорьсон болно.