С.БУЯННЭМЭХИЙН НАМТАР ДАХЬ ЗАРИМ ЭНДҮҮРЛИЙГ АРИЛГАХ АСУУДАЛД - Ван Мандуга (Acta Mongolica, 2011)
Өгүүлэлд ховор цухаг архивийн материал болон баялаг текст материалд тулгуурлан зохиолч С.Буяннэмэхийн намтар дахь зарим эндүүрлийг зөвтгөн засахыг хичээсэн байна. Олон зүйлийн бусудчи/субектив/ ба биеч шалтгаанаас болж, гадаад дотоодын монгол уран зохиолын түүхчид, судлагчид өөрийн ном зохиолдоо С.Буяннэмэхийн намтар бүтээлийн тухай хазгай буруугаар, цаашилбал зарим нь мушгин гуйвуулж гажуудуулан бичиж тэмдэглэсэн нь цөөн бус харагдана. Тус өгүүлэлд түүхэн үнэний мөрөөр хянуур лавдуун тунгаалт хийж, алдаа мадгий нь ариутган залруулахаар мэрийжээ.