ЗЕНОГИЙН ПАРАДОКСЫГ МОНГОЛ ҮГИЙН БҮТЦЭЭР БАТЛАХ НЬ - М.Саруул-эрдэнэ, (Acta Mongolica, 2011)
Парадокс гэдэг нь эртний грек хэлний (рaradoxus) буюу “жигтэй, хачин” хэмээх үгээс гаралтай, бодит ертөнц дээр тохиолддог боловч учирзүйн үүднээс тайлбарлах аргагүй, эсвэл учирзүйн талаас ойлгомжтой, боломжтой боловч бодит амьдрал дээр тохиолдохын аргагүй тийм байдал, явцыг хэлдэг нэр томьёо юм. Учирзүйн, гүн ухааны, утга зохиолын, хэлний, геометрийн, физикийн, харьцангуй онолын гээд олон алдартай парадокс байдгаас энэ удаад Зеногийн парадоксыг тухайлан үзэж, монгол үгийн бүтцээр батлахыг зорьсон юм.