ХИРГИСИЙН ХООЛОЙН ДӨРВӨЛЖИНГИЙН МАЛТЛАГААС ОЛДСОН ДЭЭВРИЙН ВААР ДЭЭРХ БИЧЭЭС - А.Очир; Ц.Баттулга (Acta Mongolica, 2011)
Нүүдлийн соёл иргэншлийг судлах олон улсын хүрээлэн, Өвөр Монголын өөртөө засах орны Соёлын өв болон тус улсын Археологийн хүрээлэнтэй хамтран, 2011 онд Архангай аймгийн Хотонт сумын нутаг Хиргисийн хоолой хэмээх газарт хийсэн археологийн малтлагаар руни бичээс бүхий дээврийн нөмрөг ваар илрүүлсэн билээ. Эл бичигт ваар Хиргисийн хоолойн 6-р дөрвөлжингийн малтлагын талбайн ХХII хэсгийн 4-р үеийн Р-13 өрөгт, өнгөн хөрснөөс доош 40 см-ээс илэрсэн бөгөөд малтлагын талбайн энэ хэсэгт дээврийн ваарны хагархай ихээр илэрснийг тэмдэглэх нь зүйтэй.