МОНГОЛЧУУД БА ЛАЛЫН ЕРТӨНЦИЙН ХӨГЖЛИЙН АСУУДАЛД - Д.Баярсайхан, (Acta Mongolica, 2010)
Монголчууд бидний түүхээрээ бахархах асуудалтай холбогдуулан энэхүү өгүүллийг тэрлэлээ. Монголчууд дундад зуунд дэлхийн түүхийг өөрчилсний тод жишээг лалын ертөнцөөс харж болох юм. Иймд тэр үеийн монголчуудын нэг хэсэг болсон Ил-хаад лалын ертөнцийн түүхэн бичлэг, аялал жуулчлал, соёл урлагт хэрхэн нөлөөлсөн талаар товч өгүүлэхийг зорилоо.