Хүннүгийн бичиг соёлын асуудалд - Батсайхан, З. (Acta Mongolica, 2003)
Хүннү нарын хэл 6а бичиг үсгийн тухай сэдэв бол олон маргаантай асуудлуудын нэг мөн бөгөөд судлан шинжлэх ажил үргэлжилж зарим талаар тодорхой ахиц дэвшил гарахын зэрэгцээ хүннүгийн бичиг соёлд холбогдох шинэ хэрэглэгдэхүүн олдсоор байна. Гэвч хүннү нар чухам ямар бичиг үсэг хэрэглэж байсан тухай асуудал хараахан нэг мөр болоогүй боловч бичигтэй байсан гэх санал давамгайлсаар байгаа ба хүннүгийн нийгэм нэгэнт бичиг үсэг хэрэглэх хэмжээнд хүрсэн байжээ. Нөгөө талаар эртний хятад сурвалжууд хүннү нар бичиг үсэгтэй байсныг огт үгүйсгээгүй, харин тэд бусад улс оронтой захидал занаагаар харилцсан тухай түүхэн тэмдэглэлүүд сурвалжид цөөнгүй байна.