“Эрдэнийн сан Субашид”-ын тайлбарын нэгэн орчуулга - Заяабаатар, Д.; Бадамдорж, Д. (Acta Mongolica, 2004)
Сажа бандид Гунгаажалцаны [Kun dga’ rgyal mtsan, 1182-1251] “Эрдэнийн сан Субашид” [S. Subhasitaratnanidhi] нь Энэтхэгийн “Төрийн найман шастир” тэргүүтэн иргэний сургаалуудын үзэл санаа, уран сайхны шууд уламжлалаар бүтсэн ардын уран цэцэн үгийн түүвэр чанартай яруу найргийн бүтээл юм. Энэхүү иргэний алдартай сургаалыг монгол хэлнээ удаа дараа орчуулсан бөгөөд монголчуудын ахуй амьдрал, зан заншил, сэтгэлгээний өвөрмөц онцлогийг гүн гүнзгий тусгахын хамт монгол төрх төлөвийг олж, шинэ хэлбэр агуулгаар баяжин төгөлдөржиж, өргән хүрээнд тугэн дэлгэрчээ. Академич Ц.Дамдинсүрэнгийн тэмдэглэснээр, өнөө хир бидэнд мэдэгдээд байгаа “Субашид”-ын долоон монгол орчуулга байна.