Хөхнуурын чуулганы цаазын тухай анхны шинжилгээ - Цэрэнбал, Х (Acta Mongolica, 2004)
Өгүүлэлд шинэхэн олдсон "Хөхнуурын чуулганы цааз бичиг"-ын эх бичгийн байдал, агуулгын төлөв тойм, зохиолгогч, зохиогч, зохиогдсон он, эмхэтгэн дэвтэрлэгч, эх авсан бусад монгол, төвд цаазтай холбогдох холбоо жич өвөрмөц онцлог хийгээд үнэ цэнийг шинжлэн өгүүлнэ.