Pax Моngolica-гийн талаар эрэгцүүлэн бодохуй - Баркманн, Удо Б. (Acta Mongolica, 2004)
Сүүлийн жилүүдэд монголын түүхчид өнөөгийн даяаршлалын явцын нөлөөгөөр Pax Mongolica гэсэн нзр томъёог илүүтэйгээр хэрэглэх болжээ. Рах гэдэг бол энх тайвныг бэлэгдэх ромын бурхны нэр агаад бидэнд Eirene гэдэг грек нэрээрээ танил болсон юм. Иймд Рах Mongolica-r "монголын энх" гэсэн утгаар хэрэглэж буй бөгөөд үүнийг Рах Romana, өнөө үед бол Рах Americana-тай хэлний хувьд төстэй гэж ойлгож болох юм.