Чингис хааны тал нутгийн амь ахуйгаа хамгаалах үзэл ухамсрыг туршин өгүүлэх нь - Баян (Acta Mongolica, 2008)
Чингис хааны тал нутгийн амь ахуйгаа хамгаалах тухай үзэл ухамсрыг түүх болон гүн ухааны талаас шинжлээд, Чингис хааны Тэнгэр - Хөх мөнх тэнгэр - Тэнгэрийн хүчний тухай ертөнцийн үзэлтээс ирэлттэй болохыг нотлох, тэр нь ардын заншлын жам ба хууль цаазын хэлбэрээр оршиж, урт удаан түүхэн явцад байгалийн эвдэгдлийг сэргийлэн амь ахуйн тэнцүүрийг батлахад зохих нөлөө үзүүлснийг анхааран шинжлэв.