Сонгодог монгол бичгийн хэл буюу монгол сударын хэлний зарим онцлогоос - Шагдарсүрэн, Ц. (Acta Mongolica, 2003)
Үүнийг бичигч хэдэн жилийн өмнө нийтлүүлсэн "Монгол хэлний хөгжлийн эртний үе, түүнийг судласан тойм" гэдэг томоохон өгүүлэлдээ Сонгодог монгол бичигийн хэлний талаар доор өгүүлэх санааг анх хөндөж зарим зарим жишээ баримтыг харьцуулан үзэнгээ "Сонгодог монгол бичигийн хэлний талаар дараа тусхайлан бичихээ амласан учир энэхүү өгүүллийг толилуулж байна.