«ХӨӨРХИЙ ЗАЙЛУУЛ, ИЖИЙ МИНЬ ...» ГЭДГЭЭС ҮҮТГЭЖ ... (Yr хэллэгийн амь амьдрал. соёл хэрэглээ): Б.Пүрэв-Очир - Б. Пүрэв-очир (Acta Mongolica, 2012)
"Хөөрхий", "Хөөрхийс", "Хөөрхий зайлуул", "Зайлуул даа, хөөрхий", ""Эвий хөөрхий", "Хөөрхий еэ", Хөөрхий чааваас". “зайлуул, г.з монгол хүмүүний өр нимгэн сэтгэлийн угаас гардаг, хүмүүн хоорондын ойрын ба холын харилцааны зөрлөг дээрх үнэлэмж, сэтгэлийн өнгө аясыг илэрхийлдэг цөөнгүй үгсийг өвгөд дээдсийнхээ амнаас унахыг сонсож явжээ.