ӨВӨР МОНГОЛЫН ОРЧИН ҮЕИЙН ТҮҮХЭН ДЭЭРХИ МОНГОЛЫН ӨӨРТӨӨ ЗАСАХ УЛСЫН ТҮҮХТ АЧ ХОЛБОГДЛЫН ТУХАЙ ТОВЧ ӨГҮҮЛЭХ НЬ: Ганбагана - Ганбагана, (Acta Mongolica, 2012)
1931 онд Манж гүрэн задарсны дараа Японы Квантуны арми Хятадын зүүн хойд орны хүчээр эзэлж улмаар Мануул засаг - Манж улсыг байгуулснаас Өвөр Монголын зүүн хэсэг аажмаар Японы эрхшээлд оржээ. Харин баруун хэсэгт Дэмчигдонров вангийн удирдсан Өвөр Монголын өөртөө засах хөдөлгөөн өрнөсөн байна. Гэвч түүний хөгжлийн зам нь тийм шулуун дардан байгаагүй юм. Эхэндээ Дундад иргэн улсын засгийн газрын эсэргүүцэлтэй тулгарч байсан бол сүүлдээ Японтой хамтран түүний дэмжлэгийг хүлээх болжээ.