ТҮҮХЭН БИЕ XYH ЧИНГИС ХААНЫ ӨНӨӨГИИН АЧ ХОЛВОГДОЛ: Удо Б. Баркманн - Удо Б. Баркманн (Acta Mongolica, 2012)
Үндэсний төрт улсууд үндэсний домог яриа, тодорхой бэлгэдэл, зан үйл зэргээс хууль ёсны эрхтэй гэдэгтээ итгэх итгэлийг олж авдаг нь орчин үеийн угсаатны зүйн ойлголтоор тэдгээр улс орны өвөрмөц онцлог нь болж байдаг ажээ. Монгол улсаас гадна Оросын Холбооны улс, БНХАУ-д амьдарч аж төрөн суугаа монгол угсаатнуудыг багтаасан монголчуудын соёлын хүрээний цөм болсон Монгол улсын хувьд ч ялгаагүй мөн л тийм байх аж.