ЮАН УЛСЫН ҮЕИЙН ОРДНЫ “ЁСЛОЛ ХӨГЖИМ” ХЭМЭЭХ ОЙЛГОЛТЫН ТУХАЙ - Х.Саранчимэг, (Acta Mongolica, 2013)
“Ёслол хөгжим” хэмээхүй нь өнө эртнээс уламжилж ирсэн дундад орны соёлын “бэлгэ тэмдэг” юм. Юан улсын үеийн ордны ёслол хөгжим нь Баруун Тангуд улс, Алтан улс, Сун улсын ордны ёслол хөгжмийн суурин дээр бүрэлдэн буй болсон аж. Монголын Юаны төр дундад орныг эрхшээлдээ оруулсны дараа ёслол хөгжмийн соёлыг ордноо нэвтрүүлсэн хэдий ч угийн ёс заншилд нь эсрэгцэх байр сууринаас хандаж байжээ.