ОЙРАДЫН СЭНГЭ ХУНТАЙЖ БА ОРОСЫН ХАРИЛЦААНЫ 3APИM АСУУДАЛД - Н. Баярцэцэг, (Acta Mongolica, 2013)
Дөрвөн Ойрадын тэргүүн Баатар хунтайж нас барсаны дараа түүний орыг хүү Сэнгэ нь залгамжилсан юм. Сибирийн ард түмнзэс. тэр дундаа тэлэнгид, кыргыз нараас алба авах нь Сэнгэ-Оросын харилцааны гол асуудал байв. Тиймээс Сэнгийн үед Ойрад-Оросын харилцаа ихээхэн төвөгтэй, зөрчил тэмцэл ихтэй байсан юм.