The Deverbal Nominal Suffix *-gur² in the Mongolic Languages SHIOTANI Shigeki - Ш.Шиотани, (Acta Mongolica, 2015)
Би энэ өгүүлэлдээ монгол төрөл хэлнүүд дэх《тухайн үйлийг үйлдэх дур сонирхолтой, заншилтай》гэсэн утга санааг илэрхийлэх үйлээс нэр (тэмдэг нэр ч багтана) бүтээх *-gur² дагаврын гарал үүсэл, хувирал хөгжил болон өвөрмөц онцлогийнх нь талаар дурдахын зэрэгцээ энэ дагаврын тархац нь Ш.Шиотанигийн дэвшүүлсэн монгол төрөл хэл аялгуунуудын ангилал (2014)-ыг огтхон ч зөрчөөгүй гэдгийг ч бас дурдаж болмоор байна.