Бямбын ринчений “Үүрийн туяа” роман дахь дэд бүтээвэр, түүний найруулгын үүрэг - М.Энхжаргал, (Acta Mongolica, 2015)
Орчин цагийн монгол хэлэнд үг бүтэх олон арга байдаг бөгөөд үндсэн аргын нэг нь “Дагаврын аргаар үг бүтэх ёс” юм. Энэ нь үгийн язгуур үндсэнд үг бүтээх дагавар залгаж шинэ үг бүтэх аргыг хэлдэг. Гэтэл хэлний энэ зүй тогтлыг зөрчиж, тухайн язгуур үндсэнд дагавар нэмэн залгавч шинэ утга бүхий үг бүтээхгүй байгаа сонирхолтой үзэгдэл ажиглагдаж байна. Үг зүй буюу бүтээврийн түвшинд үүнийг субморф (дэд бүтээвэр) хэмээн нэрлэдэг. Уг өгүүлэлд Б.Ринчений “Үүрийн туяа” роман дахь дэд бүтээврийн илрэх хэлбэр, хэмжээ, найруулгын үүргийг жишээ баримтаар баяжуулан тайлбарлахыг оролдсон болно.