“Гэсэр богд хааны сангийн судар оршив” бяцхан судрын тухай - Д.Бадамдорж (Acta Mongolica, 2006)
Бид монгол номын цуглуулгадаа энэхүү бяцхан судрыг нэлээд хэдэн жил хадгалж ирсэн юм. Эл судар 6 см: 15,5 хэмжээтэй, арван нүүр, бийрийн тиг бүхий, сангийн судар болно. Толилуулж буй судрын найруулга нь монгол судар номын уламжлалт шинжтэй үг цөөн, утга гүн байнам.