“ХЭРЭЭ ШААЗГАЙ ДОНГОДСОНЫГ ҮЗЭХ БИЧИГ ОРШИВ" СУДРЫН ТУХАЙ - До.Цэнджав (Acta Mongolica, 2012)
Ийм нэгэн нэртэй авсаархан жижиг судар хэр олон тархсан, хэр зэрэг судалсаныг энэ их номын далайгаас олж харсангүй, олж үзззгүй болохоос энэхүү судрыг хэвлэсэн ч байж магад. Бидний олонхийн санаж боддогоор хэрээ гэдэг шувуу цаанаа л ёр билэггүй, муу зүйлд урин дууддаг үхээрийн жигүүртэн гэсэн ойлголт аман яриа, утга зохиол, уламжлалт зан үйлд байдгийг арай өөр талаас нь харвал яасан бэ? гэдэг санааг дэвшүүлж, хэрээ гэдэг шувууг амихандаа нээхийг хичээлээ.