МОНГОЛ ХЭЛНЭЭ ШУУД ТУСАГДАХУУНЫГ ЗААХЫН ТИЙН ЯЛГАЛЫН НӨХЦӨЛӨӨР ОНЦЛОН ЯЛГАЖ ЗААХ ЁС - Б.Пүрэвсүрэн (Acta Mongolica, 2012)
Олон хэлний хэвшинжийн судлал болон хэлний нийтлэгийн судлалд аливаа хэлэнд нэр үг болон нэрийн бүлгийн тоо, хүйс, амьтай амьгүй болон тодорхой, тодорхой бусыг ялган заах үгийн сангийн нэгж, хэлзүйн бүтээвэр бий эсэхээр нь ангилна. Хүн аливаа хүн, юм, үзэгдэл, хийсвэр ойлголын талаар өгүүлэхдээ уг зүйлийнхээ ерөнхий шинж байдлыг нь хэлээд өнгөрөх зэргээр ижил төрлийн нь олноос тухайлж ялгалгүй хэлэх эсвээс тодорхой нэг зүйлийг онцлон ялгаж, тухайлан хэлж болно.