“MOHГOЛЫIH НУУЦ ТОВЧОО” ДАХЬ «-ТАI» БҮТЭЭВЭР ХИЙГЭЭД ХУВИЛБАРУУДЫН ХЭЛЗҮЙН ХАРЬЦАА - Ц., Отгонсүрэн (Acta Mongolica, 2012)
Эл өгүүлэлд-д рдах «-ТАI» бүтээврийг орчин цагийн монгол хэлнээ «хамтрахын тийн ялгалын нөхцөл» гэдэг ч угтаа эл нэр томьёоны хувьд өдгөө монгол хэлшинжлэлийн маргаантай асуудлын нэг өөрөөр хэлбэл энэ мэт залгавруудыг «тийн ялгал»-ын нөхцөл мөн эсэх дээр эрдэмтэд нэгдсэн шийдэлд хараахан хүрээгүй байсаар. Ихэнх монгол хэлшинжээчид «тийн ялгал» гэж үздэг. Тухайлбал Академи III. Лувсанвандан "Орчин цагийн монгол хэлний бүтээлдээ «нэрийн тийн ялгалын нөхцөл», Доктор М. Базаррагчаа "Монгол хэлний нэрийн тийн ялгалын нөхцөлийн гарлын тухай"- нэртэй эрдэм шинжилгээний өгүүлэлдээ «тийн ялгал». Доктор Ш.Барайшир "Монгол хэлний гарахын тийн ялгалын тухай асуудал" нэртэй эрдэм шинжилгээний өгүүлэлдээ мөн «тийн ялгал». МУБИС-ийн МСС-аас эрхилэн гаргасан "Орчин цагийн монгол хэл" хамтын бүтээлдээ мөн «тийн ялгал» хэмээн тус тус дурджээ.